Hae
Wellness by Jenny

Kuinka sitä hyvinvointia sitten suoritetaan?

Nuku 8,75h joka yö. Juokse maratooni kerran viikossa, muina päivinä tee pakara-HIIT. Meditoi ja käy avannossa, äläkä missään nimessä katso telkkaria. Kiellä itseltäsi sokeri, alkoholi, juhlat ja gluteeni. Lue kirjoja. Kuuntele rauhoittavaa musiikkia. Älä meikkaa ja suosi homeopaattisia hoitoja lääkärin sijaan. Älä syö lihaa, ellet ole itse sitä kasvattanut. Juo 4litraa vettä spirulinamaca-uutteella maustettuna. Juokse 10km aamuisin tyhjällä vatsalla. Älä missään nimessä juo kahvia. Ole aina positiivinen, niin että kakkasikin muuttuu vaaleanpunaiseksi ja alat pierrä glitteriä…. tai sitten et.

Jokaisen oma ❤

Hyvinvointi on siitä hauska juttu, että sitähän ei oikeasti voi suorittaa. Kukaan ei voi sulle sanella, että mitä asioita sun pitää tehdä, jotta alat voida hyvin. Toinen voi hyvin maaseudun rauhassa ja toinen taas kaupungin sykkeessä. Joku rentoutuu meditoimalla, joku taas pitämällä bileet. Tämän asian tiedostaminen on todella iso juttu silloin kun halutaan lisätä sitä oman elämän hyvinvointia. Nyt varsinkin kun hyvinvointi on trendikästä, ei pidä lähteä kaikkeen suinpäin mukaan kuvitellen, että se automaattisesti tulee osaksi sun elämää. Suosittelen kyllä kokeilemaan kaikkea uutta ja ihmeellistä, sillä niistä voi olla apua. Esimerkiksi mä olen aina ajatellut, että musiikki saa mut voimaan hyvin. Nykyään on kuitenkin enemmän ja enemmän musiikki alkanut ahdistaa, varsinkin jos se on kovalla. Lopetin siis musiikinkuuntelun lenkillä ja huomasin heti, että luonnonäänien kuuntelu sai mut paljon iloisemmaksi. Nyt olen myös alkanut kuunnella podcastejä ja nekin saa mut hyvälle tuulelle.

Metsälenkit ja -retket on mun yksiä tämän hetken lempiasioita.

Miten mä aion lisätä omaa hyvinvointiani?

Mulle hyvinvointi edustaa tietynlaista tasapainoa elämässä. Koti, perhe, liikunta, ruoka, oma-aika, työ ja muut asiat olisi balanssissa, eikä tarvitsisi stressata asioita. Asiat tapahtuisi rutiinilla, eikä tarvitsisi miettiä ja suunnitella niin paljoa. Nyt mulla on ihana koti, loistavalla sijainnilla. Perhettäni en vaihtaisi mihinkään ❤ Ruuan ja liikunnan kanssa mulla on ollut eniten ongelmia, kuten myös ulkonäköni kanssa. Mun on pitänyt myös miettiä, että mitkä jutut on oikeasti niitä, mistä mä tykkään, enkä tee niitä vain siksi kun joku toinen haluaa. Mun on pitänyt (ja pitää edelleen) opetella tervettä itsekkyyttä, että osaan ja uskallan sanoa, jos joku asia ei tunnu kivalta tai stressaa paljon. Mun myös pitää varoa, että en ota mitään paineita tästä elämäntapamuutoksesta ja hyvinvoinnista, koska se voi äkkiä muuttua pahoinvoinniksi. Aionkin siis lähteä ihan pienillä askeleilla eteenpäin. Mukana mun matkalla kulkee utelias ja kokeileva asenne, maalaisjärki, armollisuus itseä ja muita kohtaan, sekä huumori. Näillä mä uskon, että pääsen jo pitkälle.

Vinkkini muille

Paras neuvo, mitä hyvinvointia koskien voin antaa on se, että sä itse määrität sen. Jos haluat juoda viiniä, juo. Jos haluat syödä suklaata, syö. Jos haluat tehdä aamulenkin tyhjään mahaan, tee. Jos haluat sanoa että nyt vituttaa, niin sano. Aika yksinkertaista, eikö? Kukaan ei voi sanoa sulle, että sun tapa voida hyvin on väärin. Niin kauan kun sä et sun teoilla satuta muita tai itseäsi, niin kaikki on ok. Kannattaa kuitenkin itse miettiä, että antaako joku asia sulle vain tunteen siitä hyvästä olosta, ja sen jälkeen on taas huono-olo, vai tekeekö se siitä hyvinvoinnista pysyvää. Hyvinvoinnin lisääminen on siis myös oikein hyvä tapa tutustua itseensä paremmin.

Poseeraaminen kuvissa ei ole mun vahvimpia puolia, mutta tästä tulee hyvä fiilis.

Asenne

Hyvinvointi on tavallaan myös asennekysmys. Hyvinvoiva ihminen osaa näyttää ja kertoa tunteistaan järkevällä tavalla. Myös negatiiviset tunteet on sallittu, koska ne on osa elämää, halusi tai ei. Vaikka kuinka voisi hyvin, niin silti voi tulla vastoinkäymisiä. Jos elämä on tasapainossa, niin asenne vastoinkäymisiä kohtaan on järkevä, eikä maailma heti romahda. Väsymys, ärsytys, huono naamapäivä yms tuntuu paljon helpommilta käsitellä, kun on löytänyt asioita mistä saa sitä hyvää energiaa ja voi käsitellä niitä vaikka sen kautta. Esimerkkinä mua ärsytti eilen suunnattomasti melkeinpä kaikki. Olin aivan hirviö miehelleni ja itketti. Lähdin metsään lenkille ja olo muuttui sen jälkeen paljon paremmaksi. Tai tänään kun aamulla katsoin peiliin ja näin vain kaksoileukani, niin pikkasen ripsaria lisättyäni tajusin, että mähän näytän ihan hyvältä, kuten myös mun kaksoisleuka.

Jos joku ei jaksanut lukea kaikkia kohtia, niin tiivistettynä mun sanoma on, että hyvinvointia ei voi suorittaa, eikä kukaan voi kertoa sulle että sä hyvinvoit väärin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *