Hae
Wellness by Jenny

Ihana arki.

Maanantai. Viikonlopun jäljiltä arjen ensimmäinen päivä. Mulla oli todella pitkä joululoma, joten tämä on myös mun ns. Normaalin arjen ensimmäinen päivä.

Miltä se arki näyttää?

Mun arki on oikeastaan aika kivaa. Olen pyrkinyt pitkään jo siihen, että teen arjestani sellaista, etten tarvitse siitä lomaa, koska arki nappaa suurimman osan ihmisten ajasta. Teen ihanaa työtä, opiskelen itseäni kiinnostavaa alaa ja saan olla vielä Herra Taaperoisen kanssa kotonakin. Treenaan 4xkertaa viikossa salilla ja siihen päälle pari lenkkiä. Koulu alkaa taas huomenna ja tällä viikolla on 2 etäpäivää. Töitä on kolmena päivänä ja perjantaina pääsen kampaajalle.
Aika mahtavaa etten sanoisi!
Välillä ärsyttää kotihommat, varsinkin jos on ihan poikki,mutta kyllä se siivous sitten sujuu, kun miettii lopputulosta.

Meillä opetetaan lapset jo pienestä osallistumaan kotihommiin ?

Onhan tässä aika paljon kaikkea.

Monesti kuulen sitä, että miten ehdin tehdä kaikkea ja vielä vähän jotain siihen päälle. En kiellä, etteikö välillä iskisi väsy ja kaikki vähän harmittaisi, mutta se on onneksi harvinaista. Mä rakastan tehdä aikatauluja ja suunnitella asiat tosi hyvissä ajoin,joten uskon että sen avulla tää mun arki on sujuvaa. Ei tarvitse joka päivä erikseen miettiä kaikkea, vaan kun ne lukee kalenterissa niin on helppoa katsoa sieltä. Päivässä on kuitenkin 24h, joten hyvin löytyy aikaa kaikelle kun vain suunnittelee ja miettii järkevästi. Mun kalenteri ei ole edes lähimaillakaan täyttä, ja sellaisena aion sen myös pitää, koska en kestäisi kiirettä ja sitä, että ei olisi luppoaikaakin jossain välissä.

Viikonlopun humppa-look.

Mites sitten viikonloput?

Viikonloput ei välttämättä poikkea viikosta mitenkään. Treenaan, syön ja menen nukkumaan samoihin aikoihin joka päivä, ellei tule jotain muuta… esimerkiksi tyttöjen viini-iltaa ? Joka toinen viikonloppu myös puuhastellaan kaikkea vähän enemmän kun isommat pojat tulee meille. Silloin ulkoillaan paljon, tehdään retkiä ja välillä on koko perheen leffailtoja herkkuineen.
Viikonloppuisin on ehkä vähemmän kaikkea suunniteltua, että olisi sitten aikaa jos tulee jotain kuningasideoita ja lähdemme esim. päiväksi reissuun tai jotain muuta.

Kesällä retkeiltiin Liesjärvellä.

Arki on parasta silloin kun se antaa voimia, eikä kuormita. Ajattelen, että jos arki on kuormittavaa ja stressaavaa, niin siinä ei yksi eikä kaksi viikonloppua auta palautumisessa. Kannattaakin siis miettiä, että kuinka siitä omasta arjesta saisi itselleen mieluista. Välillä se voi olla haastavaa, mutta aina kannattaa kokeilla ?

2 kommenttia

  1. myprojectisme kirjoitti:

    Täällä toinen arjestaan nauttiva. Toki, loma on aina ihana ja tervetullut samoin kuin viikonloppu mutta varsinkin pitkän lomajakson jälkeen on myös ihana palata takaisin arkisten rutiinien pariin.

    Mielenkiintoista seurata myös sun hyvänolonmatkaa 🙂

    Terkuin, Jenni
    https://myprojectisme.vaikuttajamedia.fi/

    • jennyvaarilayedukisakalliofi kirjoitti:

      Kyllähän se loma välillä tekee ihan hyvää ja mäkin odotan viikonloppuja, jos silloin on jotain kivaa tiedossa ? pitkään elin niin, että arki oli kaiken pahan alku ja juuri ja vain viikonloput oli se juttu, niin nyt on ihanaa kun koko viikko on se juttu ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *