Hae
Wellness by Jenny

Olisko teillä hetki aikaa keskustella Vorssasta?

Minähän siis asun Forssassa, tai siis Forssalaisittain Vorssassa. Tämä on pieni kaupunki noin 50km Hämeenlinnasta Turkuun päin ja noin 120km Helsingistä Poriin päin. Asukkaita täällä ei ihan hirveästi ole, eikä isoja kauppakeskuksia ja yökerhojakin taitaa olla vain yksi, mutta tämä on silti oikein kiva paikka elää, vaikka luulin itsekin pitkään toisin.

Nuorempana kun lähti Hämeenlinnasta bussilla länteen, niin aina pysähdyttiin Vorssan linja-autoasemalla. Se oli mun silmissä maailman ankeimman näköinen. Harmaata, vähän lisää harmaata ja siihen pari bussia pönöttämään. Ihmisiä ei juurikaan näkynyt, ja jos näkyi niin nekin oli mun silmissä harmaita.
Hämeenlinnassa tehtiin pilkkaa Vorssalaisista bensalenkkareista ja me ajateltiin olevamme jotenkin ihan superpaljon parempia kun asuttiin sentään hei Hämpton Cityssä.

Vorssa oli mun silmissä vähän sellainen iso ghetto, missä ainakin jokatoinen oli rikollinen ja joka toinen oli HK:lla töissä. Parikymppisenä lähdettiin parin kaverin kanssa Vorssaan viihteelle ja mä halusin muutaman tunnin päästä itkien kotiin. Pelkäsin varmaan että Vorssalaisuus tarttuu. Hämeenlinnassa kävi myös usein yökerhoissa Vorssalaisia ja heitä tuijoteltiin nenänvartta pitkin kun olivat kehdanneet tulla sivistyksen pariin.. olipa Vorssalaisilla otsaa! Tosin en voi olla varma oliko osa Tammelasta tai Jokioisilta, koska ne näyttää aika paljon samalta kun Vorssalaiset.

Live, love, vorssa.

Kaikki muuttui syksyllä 2015. Opiskelin parturi-kampaajaksi ja meidän luokalle tuli tyyppi Vorssasta, tai no Jokioisilta, mutta aivan sama. Hänellä oli crocsit jalassa koulussa, mutta hän oli siitä huolimatta tosi kiva. Olin aivan puulla päähän lyöty. Ensin mua myös hävetti hänen crocsit, mutta nopeasti aloin ajatella, että onpa ihan superasenne! Kehtaa tulla crocseissa Hämeenlinnaan ja on ihan että ”zero fucks given”. Loppujen lopuksi mua ei edes haitannut ne jalkineet enää yhtään ja rupesin miettimään, että mitä jos muutkin Vorssan seudulla onkin mukavia?

Lenkkireitin varrelta.

2018 mä sitten pakkasin tavarat ja muutin tänne saatuani Vorssasta töitä.

Olihan se kulttuurishokki. Täällä ei ollu pizzaonlinea, ei mäkkäriä, ei kahvilaa mistä saa salaattia, ei Henkkamaukkaa, ei perhana edes julkista liikennettä. Ihmiset puhuivat vähän hassusti ja todella monella oli crocsit jalassa. Valehtelisin jos sanoisin, etten olisi ollut kauhuissani..

Kunnes menin töihin ja tutustuin ihmisiin. Miten voikaan olla niin mukavia ja suoria ihmisiä. Jos joku ärsytti, niin siitä sanottiin nätisti suoraan. Ihmisestä oltiin aidosti kiinnostuneita ja kaikki oli tosi ystävällisiä. Sitten aloin huomaamaan, että tätä tapahtui myös muualla. Tuntemattomat hymyilivät ja juttelivat. Kun tutustuin uusiin ihmisiin, niin he halusivat tutustuttaa mua heidän kavereihin ja olin aivan pyörällä päästäni. Ihmiset täällä ovat täyttä kultaa ?

Tämä on myös uskomattoman kaunis paikka. Luontoa on keskustassa todella paljon ja tämä ei näytä silmääni enää yhtään harmaalta. Loimijoki halkoo keskustaa ja sen varressa on ihana lenkkeillä. Torin vieressä on joutsenlampi ja siinä on ihana istuskella lämpimällä ilmalla. Metsää ja puistoja on paljon. Täältä on myös lyhyt matka Torronsuolle ja Liesjärvelle. Saaren kansanpuistoonkin pääsee vaikka pyörällä.

Kehräämön alue on upea.

Tämä on sopivan pieni, mutta riittävän iso. Jos alkaa ahdistaa, niin tääältä pääsee nopeasti käymään isommassakin kaupungissa. Isot kaupat on keskustassa ja ravintoloitakin löytyy moneen makuun. Yökerho täällä on loistava, ja siellä saa aina hyvää palvelua.

Ja edelleen ne ihmiset ? Mut on otettu täällä niin hyvin vastaan, että hävettää vähän mun aikaisemmat ajatukset Vorssalaisista. Täällä ei tuomita ulkonäön tai taustojen perusteella, vaan täällä otetaan ihminen ihmisenä. Kysytään suoraan jos on kysyttävää, eikä länkytetä seläntakana. Se jos mikä on loistavaa.

Loimijoki virtaa Vorssan halki.

Edelleen on välillä ikävä mäkkäriä (täällä on siis 4 hesee ja yksi rolls) mutta muuten olen reilussa kahdessa vuodessa kotiutunut oikein hyvin. Crocseja käyttänyt luokkatoverini on nykyään mun luottokampaaja ja edelleen aivan uskomattoman ihana ihminen. Kaikki keihin olen täällä tutustunut ovat aivan ihania, enkä kadu hetkeäkään muuttoa Vorssaan. Tiesittekö muuten, että Jope Ruonansuu on tehnyt Vorssasta laulunkin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *