Hae
Wellness by Jenny

Ahdistava kesä(vaatetus)

Jo useiden vuosien ajan olen kateellisena ihaillut ihmisten rohkeutta ja tapaa pukeutua kesäisin. On ihania mekkoja, kivoja sortseja ja kaikkea muuta mikä näyttää muiden päällä aina niin upealta, muttei minun.

Olen aina ollut huono shoppailija. En viihdy pitkiä aikoja vaatekaupoissa ja sovittaminen on hirveämpää kuin yhdistetty hammaslääkäri + gyne käynti. En koe oloani kotoisaksi mekoissa/hameissa. Sortsit ei imartele mun reisiä. En pidä avonaisista paidoista. Ja kaiken tämän lisäksi mulle tulee aina hiki todella helposti, joten mietin pukeutumista siltäkin kantilta, että missä asussa se hikoilu näkyy vähiten. Monta vuotta kesän luottoasuni onkin ollut mustat jumppatrikoot ja musta toppi/t-paita. Todella kesäistä ja pirteää siis..

Sortseja en käytä kuin kotona, koska en pidä reisistäni. Tässä siis mun kotilook suihkun jälkeen.

Kesä on juurikin pukeutumisen takia minulle todella ahdistavaa aikaa. Nautin kyllä auringosta ja lämmöstä, mutta kun ei ole mitään sopivaa, hyvännäköistä ja hyvin istuvaa kesävaatetta niin se harmittaa. Haluaisin pukeutua rohkeammin ja räväyttää joskus, mutta mietin varmaan liikaa, että mitä ihmiset ajattelisivat… typerää, tiedän. Mulla on pukeutumisessa myös mukavuus tosi isossa osassa. Jos en viihdy jossain vaatteessa ja koe oloani varmaksi, niin en voi pitää sellaista päälläni. Olen joskus jopa lähtenyt kesken baari-illan kotiin vaihtamaan vaatteita kun en viihtynyt niissä missä olin lähtenyt liikenteeseen.

Tälläisessä asussa viihdyn kaikista parhaiten.

Itsevarmimmillani olen juurikin urheiluvaatteissa. Koen, että niissä näytän aina hyvältä eikä niiden kanssa tarvitse laittaa itseään hirveästi. Hiukset voi olla ponnarilla ja meikkiä riittää kevyt sipaisu tai ei ollenkaan. Jalassa on myös aina lenkkarit, koska mukavuus ennen kaikkea. Värinä mulla on yleensä tosiaan musta. Joskus tosin eksyy vähän jotain ”väriä” päälle, esimerkiksi valkoista.

Vaatetuksen perusteella kuvailisin itseäni mielikuvituksettomaksi ja tylsäksi ihmiseksi, vaikka oikeasti olen kaikkea muuta. Olen rohkea monessa asiassa, mutta en pukeutumisessa. Ihailen ihmisiä jotka osaavat pukeutua persoonallisesti, korostaen oman kehon hyviä puolia ja viis veisaten siitä mitä muut ajattelevat. Tässä on itselläni vielä paljon opettelemista. En esimerkiksi kestä jos tulee yksikin makkara johonkin näkyviin tai sellainen alamaha, mitä joissain farkuissa saattaa pulleroisena tulla.

Mun käsitys bilelookista.

Myöskin mun hikialttius lisää mun epävarmuutta pukeutumisessa ja meikkaamisessa. En halua että hikipallouteni näkyy, joten mietin aina kampauksetkin sen mukaan että ei haittaa vaikka tulisi hiki. Vaatteissa ei saa näkyä hikiläiskiä tai ahdistun tosi syvästi. Baarissa on välillä hirveää kun haluaisin tanssia, mutta sitten mulla on pää aivan märkä ja naama valuu.

Omalta osaltaan tähän ahdistukseen varmasti vaikuttaa isot painonmuutokset. Välillä näen itseni peilistä vieläkin 130kiloisena ja välillä taas pienempänä. Asiaa ei yhtään helpota se, että vaatteissa joissain koko M on loistava ja joistain tarvitsee olla xl, että näyttää hyvältä.

Nyt kaipaankin vinkkejä teiltä, että kuinka tästä kesävaateahdistuksesta pääsee eroon? Anna vinkit parhaaseen kesäpukeutumiseen, ilmoittaudu mun makutuomariksi shoppailureissulle tai kerro ihan suoraan, että minkälaiset vaatteet mulle sun mielestä sopisi. I need your help! ?

4 kommenttia

  1. Heihei kirjoitti:

    Tiedätkö mä allekirjoitan täysin samat fiilikset kun sinä. Kerro siis ihmeessä jos keksit vinkkejä päästä eroon vaateahdistuksesta.

  2. Mirka kirjoitti:

    Ihana sinä ? Kokeile rohkeasti mennä sen oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeile vaikka maximekkoja, ne on ihania kesällä! ? Tai joku maxihame? ? Ties vaikka joku asu yllättää ja viihdytkin siinä ?

  3. Jenny kirjoitti:

    No itseasiassa nyt kävi niin, että löysin tosi kivan hameen kesäksi enkä yleensä tykkää hameista yhtään ? kiitos ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *