Hae
Wellness by Jenny

Kaikki on pilalla.. vai onko?

Kaikki varmaan tietää sen tunteen kun lähdetään tekemään jotain ja sittenkun siihen tekemiseen tulee tauko, niin on hirveän vaikea aloittaa uudestaan. Sitten ajatellaan kaiken olevan pilalla, eikä edes viitsitä aloittaa enää mitään. Fakta on kuitenkin se, että harvemmin parissa päivässä tai edes viikossa saa pilattua mitään.

Mä olen nyt juhlinut muutamana viikonloppuna ja olo on myös ollut sen mukainen. Syömiset on juhlimisen jälkeen olleet vähän sinnepäin ja väsymys on ollut jotain sanoin kuvaamatonta.
Peilistä mua on tuijottanut hirveä hengenvaarallisesti lihava mörkö, jonka mielestä kaikki on just sillä hetkellä ollut hukkaan heitettyä ja elämä loppuu.

Tai sitten ei.. olo on kyllä ollu kamala ja musta on tuntunut aivan 300kiloiselta, mutta en ole hetkeäkään ajatellut että kaikki olisi pilalla ja ne asiat mitä olen hyvinvointini eteen tehnyt olisi jotenkin turhia. Vanha Jenny olisi heittänyt kaiken kirjaimellisesti läskiksi ja vetänyt parin viikon sipsi-iloittelun, mutta mä en enää siihen pystyisi.

Bilemuija

Nykyään liikunta, lepo ja tervellinen ruoka on niin isossa osassa mun elämää, että en pysty kuin muutaman päivän elää niinsanotusti pellossa. Ruokailuni ja liikkumiseni on niin hyvässä balanssissa, että se sallii silloin tällöin vähän runsaamman nautiskelun eikä mitään kamalaa tapahdu.

Yksi mäkkärissä syöty ateria ei lihota ketään yhtäkkiä, samoin kuin yksi salaatti tai salitreeni ei tee kenestäkään hoikkaa.
Tulokset (niin hyvät kuin huonot) vaativat pitkäjänteisyyttä ja toistoja toistojen perään. En vain yksi aamu herännyt 130kiloisena vaan se oli pitkällisen työn tulosta. Sama kuin en nyt ole vain yhtäkkiä hoikistunut ja lisännyt hyvinvointia elämääni, vaan se on tarvinnut niiden huonojen rutiinien rikkomista ja muuttamista paremmiksi.

Elämä on valintoja ja ne meidän valinnat usein myös näkyvät meistä ulospäin. Joskus huonoltakin tuntuva valinta voi olla hyväksi ja toisinpäin. Esimerkiksi viini-ilta ei ole kovin terveellistä, mutta tekee sielulle joskus hyvää. Salitreeni ei väsyneenä ole hyvästä, vaan pitää osata myös levätä.
Opetellaan siis kuuntelemaan itseämme ja etsitään se oma kohtuus ja hyväolo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *