Hae
Wellness by Jenny

Mutta kun…

Jokainen meistä on varmasti kuullut kun joku sanoo jotain jonka jälkeen tulee mutta, joka kumoaa kaiken edellä sanotun. Moni on varmasti käyttänyt tätä myös itse, mä ainakin olen. Tätä käytetään usein silloin, kun halutaan jollain tasolla näyttää ehkä paremmalta muiden silmissä tai valehdella itselle jotain.

Nyt kun opiskelen liikunta-alaa ja olen valmistunut PT:ksi niin yleisimmät minun kuulemani lauseet ovat ”Haluaisin syödä tervellisesti MUTTA…”, ”haluaisin harrastaa liikuntaa MUTTA…” ja ”haluaisin voida paremmin MUTTA..” Sitten tuon mutta-sanan jälkeen tulee jotain aivan käsittämättömiä tekosyitä,joiden avulla ihmiset sitten välttelee sitä terveellisesto syömistä, liikuntaa ja hyvinvoinnin lisäämistä.

Voisin muuten ulkoilla, mutta siellä on liian kylmä/märkä/kuuma/pimeä.

Jos ihmiset kerran oikeasti haluaisivat muuttaa jotain, niin silloin ei mitään muttia tarvittaisi. Sanottaisiin vain ryhdikkäästi, että ”Haluaisin syödä tervellisemmin.” Kukaan ei ole siitä omasta tekemisestään tilivelvollinen kenellekään muulle kuin itselleen, joten mua varten on ainakin aivan turha selitellä mitään mutta-juttuja. Mä en pakota ketään liikkumaan tai syömään terveellisesti, enkä todellakaan tuputa mun elämänkatsomusta, mutta jos mun apua pyydetään, niin silloin autan ihan mielelläni. Ensimmäinen askel siinä yleensä on, että opetellaan olemaan rehellinen itselleen, eli tiedostetaan se oma mukavuusalue, mietitään tavoitteita ja sitä omaa halua tehdä niiden tavoitteiden eteen jotain. Silloin lopetetaan mutta-ajattelu ja keskitytään siihen tekemiseen.

Haluaisin kokeilla hiihtämistä, mutta olen siinä varmasti huono.. voin kertoa, että ei se hiihtotaito parane olemalla hiihtämättä.

Maailmassa tuskin olisi kukaan koskaan saavuttanut mitään, jos kaikki olisi aina muttaa. Haastankin nyt kaikki tarkkailemaan omia ajatuksiaan ja puheitaan. Huomaatko siellä Mutta-ajattelua? Haluatko oikeasti jotain vai sanotko vain muiden mieliksi ja siksi tulee mutta? Yritätkö huijata itseäsi?
Jos huomaat tätä mutta-ajattelua ja puhetta niin pyri vähentämään sitä. Pääset suuremmalla todennäköisyydellä paremmin tavoitteisiisi ja saavutat unelmasi, kun heivaat nuo mutta-lauseet pois. Mutta antaa ihmisille vähän niinkuin luvan luovuttaa jo ennen kuin mikään on edes ehtinyt alkaa. Lopeta lauseesi rehellisesti pisteeseen ennen muttaa.

Ihanaa helmikuun viimeistä viikkoa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *