Hae
Wellness by Jenny

Liikunnan ammattitutkinto

Moni on kysellyt, että mikä on se koulu/koulutus mitä nyt suoritan ja sehän on sellainen kuin liikunnan ammattitutkinto.
Kun valmistun, niin mun ammattinimike tulee olemaan liikuntaneuvoja.

Opiskelen Kisakallion urheiluopistossa, mikä sijaitsee Lohjalla. Mun piti aluksi mennä Eerikkilään, kun se olisi ollut tässä vieressä, mutta he yhtäkkiä peruivat koko koulutuksen. Lohjalle Forssasta kestää noin 1h 15min ajaa, joten matka ei ole paha, varsinkaan kun ei tarvitse joka päivä ajella.

Aloitin opinnot elokuussa Yksilöllisen liikunnanohjamisen kurssilla eli PT-opinnoilla. Siinä sivussa suoritin myös yrittäjyys-kurssin, tosin se oli helppoa, koska ei ollut lähiopetusta yhtään, vaan sai tehdä suoraan näytön ? Molemmista pääsin läpi hienosti, joten nyt on 2/4 suoritettu.

Iloinen Personal Trainer.

Valmistuminen.

Meidän pitää suorittaa 4 kurssia, jotta valmistumme. Pakollisia on Liikunnan edistäminen ja siinä saa valita erikoistuuko lapsiin, nuoriin vai aikuisiin. Itse otin aikuiset. Toinen pakollinen on Liikunnan toimintaympäristössä toimiminen ja tässä kurssissa on tarkoituksena järjestää jokin liikunta-aiheinen tapahtuma. Tämä koronahässäkkä tuo oman jännityksensä tähän, että minkälaista tapahtumaa ja koska uskaltaa alkaa järjestämään, mutta onneksi on vielä aikaa.
Sitten piti valita 2 valinnaista kurssia, jotka mulla tosiaan oli tuo PT-kurssi ja yrittäjyys. Vaihtoehtoja oli monia. Oli Uimaopetusta, uimavalvojaa, liikunnanohjausta, terveysliikuntaa yms.
Olen aina haaveillut ryhmäliikunnan ohjaamisesta, joten päätin ottaa vielä ylimääräisenä kurssina ryhmäliikunnan ohjauksen. Se alkoi eilen ja on aika mielenkiintoista suoritettavaa näin etänä tietokoneen välityksellä, mutta eiköhän se tästä.
Mun suunniteltu valmistumispäivä on 17.12.2021, mutta hyvällä tuurilla voin valmistua jo aikaisemmin. Riippuen omasta ahkeruudesta ja tästä hemmetin koronasta.

Kisakalliossa on niin hyvää ruokaa.

Muuta infoa.

Halpaa lystiä opiskelu ei ole sillä koulutuksen hinta on 1800e ja siihen päälle tuo ylimääräinen kurssi 350e. Koen että se ei kuitenkaan ole paha hinta todella kattavasta ja monipuolisesta koulutuksesta erinomaisessa koulussa.
Opintotuen saa ihan normaalisti, vaikka koulua ei olekaan joka päivä. Se helpottaa elämää todella paljon, vaikkei iso summa olekaan.
Opiskelutoverit on aivan loistavia! Olin ensin vähän skeptinen, että sovinko joukkoon ja mietin, että mitä jos musta ei pidetäkään, mutta onneksi olin väärässä. Meillä on aivan huikea ryhmä ja vaikka me kaikki ollaan aivan erilaisia, niin yhteispeli toimii erinomaisesti. Parasta on, että erilaisuutemme takia voimme oppia myös toisiltamme paljon.

Opiskelu on kivaa loistavassa seurassa.

Jos olet miettinyt liikunta-alan opintoja, niin täältä lähtee iso suositus Kisakalliolle. Henkilökunta on pätevää ja osoittanut ammattitaitonsa myös koronan aikana, koska opinnot ei ole missään välissä keskeytyneet vaan aina on ongelmaan keksitty myös ratkaisu. Opettajat myös tsemppaavat ja osaavat selittää asiat, niin että myös tälläinen hidas hämäläinen ymmärtää ?

On ihanaa, että olen viimein löytänyt sen mun jutun, koska olen kokeillut kaikkea, mutta en ole löytänyt itselleni sopivaa alaa, ennenkuin nyt. Ja alat mitä olen opiskellut on tarjoilija, lähihoitaja, autoasentaja, lähihoitaja uudestaan, parturi-kampaaja ja baarimestari ? No ainakin osaan monipuolisesti vähän kaikkea ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *