Herkkuja arkeen ja juhlaan
Kaupallinen yhteistyö: Murena Shop & Cook
Sain ihanan yhteistyön Salolaisen herkkupuodin Murenan kanssa. Paketissa oli erilaisia pestoja, pastakastike ja pastoja. Heidän valikoimiinsa kuuluu myös kaikenlaisia muita herkkuja, esimerkiksi suklaita ja paljon pienpanimoiden tuotteita.
En ole mikään kokki-ihminen ja harvoin kokeilen mitään uutta, mutta nyt oli hauska testailla vähän kaikenlaista. Halusin pysyä hyvinvointi-teemassa, joten tein terveellisiä herkkuruokia, jotka maistuu niin arjessa kuin juhlassakin.
Terveellisempi lasagne
Lasagnessa on usein runsaasti rasvaa ja kaloreita juustokastikkeen ansiosta, joten mä tein sellaisen version jossa ei sitä ollut. Tämä on myös runsaan jauhelihamäärän ansiosta todella täyttävää jo pienissä määrin, joten sekin on hyvä.
Ainekset:
700g naudan 10% jauhelihaa
200g raejuustoa
Sipulia oman maun mukaan
1 pkt Filotea lasagnelevyjä
700g Gran Cucina tomaattikastiketta
2 rkl Alfieri ligurialaista pestoa
Mozzarellaraastetta
Ruskista jauheliha, pilko joukkoon sipuli ja mausta oman maun mukaan. Itse käytin chiliä ja hieman grillimaustetta.
Kun jauheliha on kypsää, kaada tomaattikastike joukkoon. Lisää sinne myös pesto ja raejuusto. Annan keittyä hetki.
Voitele vuoka ja aloita kokoamaan lasagnea niin, että aloitat levyllä ja sitten kastiketta. Lopeta kastikkeellä ja ripottele päälle haluamasi määrä mozzarellaraastetta. Paista 200asteisessa uunissa keskitasolla noin 15minuuttia kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
Pastapestomozzarella-salaatti
Kesällä on ihana syödä erilaisia salaatteja ja niistä saa ruokaisia laittamalla joukkoon pastaa. Tähän salaattiin ei tarvitse edes kastiketta, sillä mozzarella maustetaan pestolla, joka antaa salaatille ihanan maun.
N.200g Gran Cucina kesäpastaa
N.200g mozzarellapalloja
2 rkl Alfieri ligurialaista pestoa
Kurkkua
Tomaattia
Salaattia
Mansikoita
Sekoita pesto ja mozzarellapallot. Laita jääkaappiin maustumaan. Keitä pastaa runsaassa vedessä noin 6 minuuttia. Pilko kaikki muut ainekset ja laita kulhoon. Lisää pasta ja pestomozzarellat. Sekoita ja nauti.
Pestomunat
Aamulla on ihana paistaa munia, ja kun käyttää pestoa, niin ei tarvitse pannulle lisätä öljyä tai lisätä muniin suolaa.
1 rkl Alfieri ligurialaista pestoa
3 kananmunaa
Laita pesto pannulle ja levitä. Lisää munat ja paista joko molemmin puolin tai vain toiselta puolelta. Voi syödä sellaisenaan tai laittaa esimeriksi leivänpäälle.
Pistaasipesto-pyttipannu
Kesällä tulee syötyä paljon uusia perunoita ja niitä jää helposti yli seuraavalle päivälle. Ne maistuu parhaiten paistettuna ja mä kokeilin paistaa niitä pistaasipestolla ja toimii!!
Keitettyjä perunoita
1 pkt kalkkunanakkeja
2 rkl Campo D’oro Pistaasipestoa
2 munaa
Pilko perunat ja nakit. Laita pesto pannulle ja heitä perunat ja nakit sekaan. Lisää munat ja paista niin kauan, että munat ovat kypsiä. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.
Musta on ihanaa, että on tälläisiä herkkupuoteja, joista löytyy erikoisia aineksia, jotta tavallisestakin ruuasta saa hitusen erikoisempia. Nämä sopii myös hyvin vaikka söisikin terveellisesti.
Murena löytyy siis Salosta osoitteesta Hämeentie 37. Tuotteita voi myös tilata verkkokaupasta Herkkumurena ja mä saankin nyt tarjota alekoodin JENNY10 jolla saa 10% alennuksen verkkokaupan tilauksista.
Herkullista kesää kaikille. Kertokaa jos intoudutte kokeilemaan näitä mun reseptejä ja hyödyntäkää tuo alekoodi. Tuolta verkkokaupasta löytää paljon kaikkea kivaa kesän juhliin.